فرصت استارت‌آپ‌ها برای خدمات نوین در تحقیقات بازاریابی

فرصت استارتاپها برای خدمات نوین در تحقیقات بازاریابی

در نمایشگاه اینوتکس 2025 که در پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد، دکتر ورقایی رئیس هیات مدیره سوبازار در نشستی در خصوص خدمات نوین در تحقیقات بازاریابی حضور به هم رساندند.

دکتر ورقایی بیان کردند: "تحقیقات بازار نشانگری از وضعیت اقتصادی کشورها به خصوص در بخش تجاری است. وقتی تجارت یک کشور رو به رشد است، بودجه‌های بازاریابی و تحقیقات بازار افزایش پیدا خواهد کرد. البته آمار اقتصادی کشور ما نزولی بوده و صنعت تحقیقات بازار هم قطعا وابسته به این بازار است.

شرکت‌های استارتاپی از دو منظر می‌توانند با تحقیقات بازار روبه‌رو شوند:

مورد اول خدمتی است که می‌خواهند از تحقیقات بازار بگیرند و مورد دوم شرکت‌هایی هستند که خودشان قصد ورود به این حوزه را در قالب‌های مختلفی مانند پلتفرم، اپلیکیشن و ... دارند.

در مورد اول پروژه‌های تحقیقات بازار برای شرکت‌های استارتاپ هزینه‌بر هستند و متاسفانه در کشور ما ابزارهایی که کم هزینه بوده و خدمات صفر تا صد را ارائه دهند، کم شده است.

مورد دوم نیز مانند بخش اول بوده و شرکت‌ها می‌توانند در حوزه تحقیقات بازار کارهای جدیدی انجام دهند. بنابراین بهتر است که شرکت‌های سرمایه‌دار و با تکنولوژی بالا با شرکت‌های کوچک‌تر و استارتاپ‌هایشان وارد این حوزه شوند و با تعریف و راه‌اندازی ابزارهای کاربردی تحقیقات بازار و با همکاری شرکت‌های تحقیقات بازار که بصورت سنتی فعالیت دارند، کمکی به این حوزه نمایند.

از آنجا که بازدهی تجاری مهم است، شرکت‌های بزرگ می‌توانند با تزریق سرمایه بیشتر این حوزه را با سرعت بیشتری بهبود بخشند."

در ادامه دکتر ورقایی در خصوص انجام تحقیقات بازار در پلتفرم سوبازار گفتند: " هنگام راه‌اندازی پلتفرم سوبازار که مرکز عرضه گزارشات بازار ایران است با مقایسه آن با مدل‌های مشابه خارجی وارد بازار شده و هیچ تحقیقاتی انجام ندادیم و هزینه‌ای که متقبل شدیم پاسخ داده نشد اما به علت همین موضوع تحقیقات بازاری انجام شد که به کدام حوضه وارد شویم و در کدام قسمت‌ها درآمد بیشتری خواهیم داشت.

و در پایان توصیه‌ای به استارتاپ‌ها بیان کردند: " این شرکت‌ها به علت بودجه کم، می‌خواهند که با هزینه کم به جواب‌های سخت برسند بنابراین قبل از گرفتن پروژه و راه‌اندازی شرکت، اطلاعات خیلی مقدماتی از تحقیقات بازار از طریق ایونت‌های مختلف یا شبکه‌های اجتماعی داشته باشد که سبب از بین رفتن بودجه نشود. در اکثر کشورها، دولت دیتاهای رایگانی را در بدو امر در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند کار را به جلو پیش ببرند و امیدواریم که در کشور سازمان‌ها و ارگان‌هایی که دیتا و اطلاعات زیادی دارند آن را تجمیع و یکپارچه کرده و در اختیار شرکت‌ها و استارتاپ‌ها قرار دهند."